Sin título2
Sin título3
unnamed

De Melkfabriek Zuidlaren

Bent u de toekomstige bewoner - gebruiker - bezoeker?

Stand van Zaken

De herontwikkeling is inmiddels in volle gang. Als u langs onze fabriek rijdt ziet u dit gaande zijn. De volgende werken hebben we uitgevoerd:


  • Er is asbest gesaneerd (begin 2021 uitgevoerd);
  • Er is grond gesaneerd. De fabriek heeft in haar verleden sporen in de grond achtergelaten. Omdat we onze bewoners een goed leefklimaat willen geven, is achter de fabriek en graanschuur alles opgeruimd en voorzien van schoon zand en grond. De voorzijde en zijkant (links) wordt medio juli 2023 gesaneerd.
  • De gevels worden op dit moment voorzien van zogenoemde stelkozijnen. In deze stelkozijnen komen prachtige aluminium kozijnen met een industriële look. De mooiere niet standaard kozijnen zijn mede mogelijk gemaakt door de toegekende subsidie HRK Provincie Drenthe.
  • Voorbereidingen NUTS voorzieningen en riool zijn in volle gang.
  • Binnen zijn hier en daar de eerste contouren van de ruimten zichtbaar wat al een mooi beeld geeft van hoe het wordt.


De komende maanden is verdere ontwikkeling van de gevels te volgen. Volgens onze planning zullen rond de bouwvak de gevels zijn aangepast/opgeknapt/schoongemaakt. De eerste kozijnen zijn dan hopelijk ook al geplaatst. Ons streven is om eind oktober 2023 de fabriek 'wind en waterdicht' te hebben. Tijdens de koude wintermaanden maken we dan de binnenzijde klaar.


Waar we ook trots op zijn is dat het ons is gelukt een oplossing te vinden om de appartementen aardgas-loos te verwarmen. We zijn erin geslaagd om deze lastige puzzel op te lossen zonder vele units op het dak dus op een esthetische en geluidloze manier.


Gelijktijdig maken we de plannen voor het achterliggende graanschuur. Hierin komen vier prachtige appartementen met prachtig uitzicht op het Zuidlaadermeer en de ontmoetingsruimte voor de bewoners. We verwachten de werkzaamheden aan de graanschuur begin 2024 te starten.


Voor de te vervangen woning achter de fabriek zijn de plannen klaar en ter vergunningverlening voorgelegd.